τι σημαίνει σχεδιασμός ιστοσελίδων;

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων αναφέρεται στο σχεδιασμό ιστοσελίδων που εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Συνήθως αναφέρεται στις πτυχές της εμπειρίας του χρήστη της ανάπτυξης ιστοσελίδων και όχι στην ανάπτυξη λογισμικού. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι η διαδικασία δημιουργίας ιστοσελίδων. Περιλαμβάνει διάφορες πτυχές, όπως η διάταξη της ιστοσελίδας, η παραγωγή περιεχομένου και η γραφιστική.

Ενώ οι όροι web design και web development συχνά χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων αποτελεί τεχνικά υποσύνολο της ευρύτερης κατηγορίας ανάπτυξης ιστοσελίδων. Ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων δημιουργεί τη διάταξη και το σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας. Με απλά λόγια, ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων κάνει μια τοποθεσία να φαίνεται καλή. Χρησιμοποιούν προγράμματα σχεδιασμού για να δημιουργήσουν οπτικά στοιχεία.

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων συνήθως έχουν εμπειρία στο περιβάλλον εργασίας χρήστη ή στο περιβάλλον εργασίας χρήστη, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδιάζουν στρατηγικά έναν ιστότοπο που είναι διαισθητικός και εύκολος για τους επισκέπτες στην πλοήγηση. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι η διαδικασία σχεδιασμού, σύλληψης και διευθέτησης διαδικτυακού περιεχομένου. Σήμερα, ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας ξεπερνά την αισθητική για να συμπεριλάβει τη συνολική λειτουργικότητα της ιστοσελίδας. Η σχεδίαση ιστοσελίδων περιλαμβάνει επίσης εφαρμογές web, εφαρμογές για κινητές συσκευές και σχεδιασμό περιβάλλοντος εργασίας χρήστη.