Τι πρέπει να σπουδάσω για να γίνω σχεδιαστής ιστοσελίδων;

Για να γίνετε σχεδιαστής ιστοσελίδων, θα πρέπει να μελετήσετε τόσο τις δημιουργικές όσο και τις τεχνικές πτυχές της δημιουργίας ελκυστικών ιστοσελίδων, HTML, CSS, JavaScript, Illustrator, Adobe Photoshop. Μπορεί να φαίνεται προφανές ότι χρειάζεστε γνώση σχεδιασμού για να είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων, αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Λοιπόν, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι στην πραγματικότητα ένα υποσύνολο του ευρύτερου πεδίου του οπτικού σχεδιασμού, οπότε είναι λογικό να ξεκινήσουμε από εκεί. Στο Skillcrush, διδάσκουμε οπτικό σχεδιασμό επειδή εστιάζει σε ψηφιακά προϊόντα και σας δίνει τη δυνατότητα να πετύχετε σε όλες τις καριέρες του design, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Όταν μαθαίνεις οπτικό σχεδιασμό, μαθαίνεις τις θεμελιώδεις αρχές σχεδιασμού που χρειάζεσαι για να γίνεις σχεδιαστής ιστοσελίδων.

Οι αρχές σχεδιασμού είναι αυτές που καθορίζουν την εμφάνιση και την αίσθηση ενός ιστότοπου και αποτελούν μία από τις σημαντικότερες έννοιες που πρέπει να γνωρίζουν οι σχεδιαστές ιστοσελίδων. Μπορούν να ποικίλουν από αναλογίες, τυπογραφία, συστήματα πλέγματος, θεωρία χρωμάτων. Η εκμάθηση οπτικού σχεδιασμού σημαίνει δημιουργία πινάκων διάθεσης και ιεραρχίας κειμένου και πειραματισμό με γραμματοσειρές ιστού και παλέτες χρωμάτων. Ως σχεδιαστής UX, θα δημιουργήσετε wireframes και θα χρησιμοποιήσετε πρωτότυπα και πρότυπα για να σχεδιάσετε τα βασικά μέρη κάθε ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη.

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για την εξάσκηση του σχεδιασμού εμπειρίας του χρήστη. Έχουμε επίσης ένα πιο συγκεκριμένο μάθημα Visual Designer που καλύπτει τα πάντα, από τη θεωρία χρωμάτων και την τυπογραφία μέχρι το να γίνει master του Photoshop. Είναι το τέλειο ψηφιακό μάθημα για δημιουργικούς τύπους που έχουν εμμονή με τα χρώματα, τις γραμματοσειρές και όλα τα οπτικά πράγματα. Πάρτε δωρεάν, 3 λεπτά κουίζ μας για να μάθετε.

Παρόλο που το WordPress εξακολουθεί να είναι γενικά πιο δημοφιλές, το InVision Studio θεωρείται από πολλούς Web Designers ως το καλύτερο συνολικό εργαλείο για το σχεδιασμό ενός ιστότοπου χάρη στη σειρά χαρακτηριστικών του και την ταχεία προτυποποίηση.