θα αυτοματοποιηθεί η ανάπτυξη ιστού;

Πολλές πτυχές της ανάπτυξης ιστού είναι ήδη αυτοματοποιημένες. Με τόσα πολλά εργαλεία ανάπτυξης ιστοσελίδων εκεί έξω, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ιστοσελίδες ακόμη και χωρίς προγραμματιστή ιστού στο χέρι. Αν η ανάπτυξη ιστού έγινε αυτοματοποιημένη και έβαζε τους προγραμματιστές εκτός εργασίας, θα μπορούσαν να πάρουν δουλειά όπως ανάπτυξη AI ή ανάπτυξη Android κλπ. Αν μάθουν αυτόν τον κώδικα, ο οποίος υποθέτω ότι δεν θα πάρει πάρα πολύ χρόνο αν είναι ήδη προγραμματιστής πλήρους στοίβας; Ή θα ήταν 100% διαφορετική κωδικοποίηση από την ανάπτυξη ιστοσελίδων; Όχι, δεν είναι δυνατόν στο τρέχον σενάριο, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι αρκετά προχωρημένη για να το κάνει.

Αν ρίξουμε μια ματιά στην τεχνητή νοημοσύνη, θα δούμε ότι η λειτουργικότητά της εξαρτάται από το σύνολο των κανόνων που ορίζουμε και ακόμη και αν χρησιμοποιήσουμε μηχανική μάθηση η λειτουργικότητά της θα εξαρτηθεί από την ποιότητα του συνόλου δεδομένων. Η ανάπτυξη ιστοσελίδων δεν μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως και να αυτοματοποιηθεί από τεχνητή νοημοσύνη και να καταστεί παρωχημένη. Ο σημαντικός ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στη σχεδίαση και ανάπτυξη ιστοσελίδων είναι στην αυτοματοποίηση ολόκληρης της διαδικασίας ανάπτυξης. Υπάρχει μια τεχνολογία που ονομάζεται Τεχνητή Νοημοσύνη Σχεδιασμού (ADI) μέσω της οποίας μπορείτε να επιτύχετε την αυτοματοποίηση.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και δημιουργεί ένα εξατομικευμένο σχεδιασμό με βάση τις εισροές που παρέχονται από τον άνθρωπο. Πολλές εταιρείες, τράπεζες και κυβερνητικοί οργανισμοί χρειάζονται τη βοήθεια των προγραμματιστών ιστού και των ηθικών χάκερ για να βελτιώσουν την ασφάλεια της ιστοσελίδας τους, έτσι ώστε να μην πάρουν καμία επίθεση στον κυβερνοχώρο και. Όταν ανταγωνίζεστε δεκάδες εταιρείες στο διαδίκτυο, πρέπει να δώσετε στον ιστότοπό σας μια μοναδική πινελιά για να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε, αυτό είναι όπου οι σχεδιαστές ιστοσελίδων και οι προγραμματιστές ιστού έρχονται στην εικόνα. Αλλά πριν καταλάβουμε γιατί η ανάπτυξη ιστοσελίδων δεν μπορεί να αντικατασταθεί θα πρέπει πρώτα να καταλάβουμε γιατί έπρεπε να θέσουμε αυτή την ερώτηση στην πρώτη θέση.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ανάπτυξη ιστοσελίδας ως επιλογή σταδιοδρομίας θα συνεχίσει να αυξάνεται στο μέλλον και έχει επίσης ένα καλό μέλλον και πεδίο μπροστά. Έχετε μια τεράστια κυβερνητική ιστοσελίδα ή οποιαδήποτε άλλη μεγάλη ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου τότε θα προτιμούσαν να επιλέξουν έναν προγραμματιστή ιστότοπου αντί για έναν οικοδόμο ιστοτόπων για τη διαχείριση των εργασιών. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι ένας τομέας αυτοπειραματισμού και αυτο-μάθησης. Πρέπει να αναπτύσσετε νέα σχέδια κάθε μέρα σύμφωνα με τις ανάγκες της μάρκας.

Υπάρχουν πλατφόρμες όπως το Selenium που είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των προγραμματιστών ιστού, καθώς τους επιτρέπει να δοκιμάσουν το UI των Web Applications. Κανείς πριν από 100 χρόνια δεν θα πίστευε ότι ο σχεδιαστής ιστοσελίδων, ο προγραμματιστής JavaScript ή ο προγραμματιστής μηχανικής μάθησης θα ήταν θέσεις εργασίας στο μέλλον. Εμείς στην Hakuna Matata Solutions είναι μια έμπειρη εταιρεία ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών που έχει βοηθήσει τις εταιρείες να επιτύχουν το πλήρες δυναμικό τους στον αντίστοιχο τομέα τους. Για παράδειγμα, το WordPress είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες της να αναπτύσσουν τις ιστοσελίδες χωρίς κωδικοποίηση και οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας τα θέματα και τα plugins.

Ωστόσο, υπήρχε αμφιβολία για το πώς το AI μπορεί να συμβάλει στο πεδίο ανάπτυξης ιστού; Αλλά, αυτή η αμφιβολία έχει πλέον τεθεί στο τέλος. Μια καλύτερη προσέγγιση θα ήταν η ανάπτυξη λειτουργικότητας, η δοκιμή της τοπικά, και στη συνέχεια η ανάπτυξη και προεπισκόπηση σε μια υποδομή που μοιάζει με παραγωγή.