πού είναι ο σχεδιασμός ιστοσελίδων;

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων αναφέρεται στο σχεδιασμό ιστοσελίδων που εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Συνήθως αναφέρεται στην εμπειρία του χρήστη πτυχές της ανάπτυξης της ιστοσελίδας. Όπως δηλώνει ο Ryan Singer ο προγραμματιστής της ομάδας 37Signals, οι χρήστες πιθανότατα θα ήταν πρόθυμοι να παράσχουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν τους ζητήθηκε αφού είχαν δει τη λειτουργία του χαρακτηριστικού, έτσι είχαν κάποια ιδέα για το τι επρόκειτο να πάρουν ως αντάλλαγμα. Ωστόσο, η εγγραφή μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα καθώς η φόρμα έχει οριζόντιο προσανατολισμό, ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να μετακινηθείτε στη σελίδα.

Τα μοντέρνα σχέδια ιστοσελίδων συνήθως επικρίνουν λόγω της προσέγγισής τους να καθοδηγούν τους χρήστες με οπτικά ελκυστικά 1-2-3 βήματα, μεγάλα κουμπιά με οπτικά εφέ κλπ Αλλά από την άποψη του σχεδιασμού αυτά τα στοιχεία στην πραγματικότητα δεν είναι κακό πράγμα. Αντίθετα, τέτοιες οδηγίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές καθώς καθοδηγούν τους επισκέπτες μέσω του περιεχομένου του site με έναν πολύ απλό και φιλικό προς το χρήστη τρόπο. Ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων δημιουργεί τη διάταξη και το σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας. Με απλά λόγια, ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων κάνει μια τοποθεσία να φαίνεται καλή.

Χρησιμοποιούν προγράμματα σχεδιασμού για να δημιουργήσουν οπτικά στοιχεία. Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων συνήθως έχουν εμπειρία στο περιβάλλον εργασίας χρήστη ή στο περιβάλλον εργασίας χρήστη, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδιάζουν στρατηγικά έναν ιστότοπο που είναι διαισθητικός και εύκολος για τους επισκέπτες στην πλοήγηση. Ένας Web Designer δημιουργεί και επιβλέπει όλες τις οπτικές πτυχές των ιστοσελίδων. Οι Web Designers σχεδιάζουν, σχεδιάζουν, δημιουργούν και δημιουργούν ιστοσελίδες και ιστοσελίδες, πολλές από τις οποίες συνδυάζουν μια σειρά από οπτικά στοιχεία όπως κείμενο, φωτογραφίες, γραφικά και βίντεο κλιπ.

Ένας Web Designer επιβλέπει επίσης το σχεδιασμό και τη διάταξη, που μπορεί να σημαίνει εργασία σε μια ολοκαίνουργια ιστοσελίδα ή ενημέρωση υπαρχουσών σελίδων.