πόσο καιρό θα χρειαστεί για να μάθετε το σχεδιασμό ιστοσελίδων;

Τα bootcamps ανάπτυξης ιστού συνήθως χρειάζονται 3-4 μήνες για να ολοκληρωθούν και να διδάξουν όλες τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για μια θέση προγραμματιστή ιστού. Η εκμάθηση της ανάπτυξης ιστού από online μαθήματα μπορεί να διαρκέσει από ένα μήνα έως αρκετά χρόνια, ανάλογα με το χρόνο που αφιερώνετε στα μαθήματά σας. Η γρήγορη απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι αν είστε πλήρως αφοσιωμένοι στην εκμάθηση του σχεδιασμού ιστοσελίδων, τότε θα είστε στο δρόμο σας σε 1 έως 3 χρόνια. Θα πω ακόμη και λιγότερο από ένα χρόνο είναι δυνατόν αν δώσετε 1000% των προσπαθειών σας για να μάθετε αυτό, αλλά αν θέλετε να πάτε πιο αργά τότε 2 με 6 χρόνια είναι ο μέσος όρος.

Τα Code bootcamps είναι σχολές προγραμματισμού που συνήθως προσφέρουν αυτοπροσώπως συναρπαστικά μαθήματα διάρκειας 8-12 εβδομάδων τα οποία απαντούν αμέσως σε ερωτήσεις σχετικά με το χρόνο. Λόγω της Covid, είναι κυρίως σε απευθείας σύνδεση τώρα, αλλά μπορεί να εξακολουθούν να τηρούν τα συνήθη χρονικά πλαίσια και φόρτους εργασίας. Τα προγράμματα Bootcamp έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε οι μαθητές να είναι έτοιμοι για κώδικα μέχρι το τέλος του καθορισμένου μήκους τους, οπότε αν παρακολουθήσετε ένα μάθημα 12 εβδομάδων θα πρέπει να σας πάρει περίπου 12 εβδομάδες για να είστε έτοιμοι για εργασίες ανάπτυξης. Αν θέλετε να σχεδιάσετε πιο προηγμένες ιστοσελίδες και να κερδίσετε περισσότερα χρήματα τότε θα πρέπει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε εργαλεία παρασκηνίου όπως Bootstrap, Backbone και Τιμόνια.

Αυτό απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια, αλλά μπορεί ακόμα να γίνει ανεξάρτητα. Η εκμάθηση αυτών των δεξιοτήτων πιθανότατα θα διαρκέσει από έξι μήνες έως δύο χρόνια ειδικής μελέτης. Σε αυτό το σημείο, είχα αφιερώσει περίπου 1.000 ώρες εργασίας στο FreeCoDecaMP. Η κατανόησή μου της κωδικοποίησης JavaScript ήταν πολύ ανώτερη από όταν ξεκίνησα αρχικά.

Βρέθηκα να κοιτάω τον υπολογιστή μου για πάρα πολλές ώρες και σε πολλές περιπτώσεις έβλεπα την ανατολή του ηλίου. Τα βιβλία για την ανάπτυξη ιστοσελίδων είναι ένας φανταστικός τρόπος για να βουτήξετε στο πεδίο και να μάθετε την ανάπτυξη ιστού με το δικό σας ρυθμό. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να μάθω σχεδιασμό ιστοσελίδων, τη δυνατότητα να βγάζω χρήματα από την αρχή, τη δυνατότητα να ανησυχώ χωρίς να χρειάζεται να ικανοποιήσω τις απαιτήσεις κανενός εργοδότη και το καλύτερο από όλα είναι ότι με έσωσε τόνους χρημάτων με το να μην πάρω πτυχίο κολλεγίου 4 ετών. Ο απλούστερος τρόπος για να επιταχύνετε τη διαδικασία εκμάθησης ανάπτυξης ιστού είναι να βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε τον εαυτό σας στην εργασία.

Σήμερα υπάρχουν πολλές πληροφορίες για να βρείτε για το Web design συν μπορείτε να κερδίσετε χρήματα ενώ μαθαίνετε online και ίσως αυξάνεται γρηγορότερα με πραγματικές εμπειρίες ζωής. Τα online μαθήματα ανάπτυξης ιστού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουν οι αρχάριοι τις βασικές έννοιες της ανάπτυξης ιστού και μπορεί να είναι χρήσιμα για όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων. Σήμερα, δεν είναι ασυνήθιστο για κάποιον να βρει ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να μάθει είναι η δημιουργία ιστοτόπων που ανταποκρίνονται. Έτσι, πόσο καιρό χρειάζεται για να μάθετε την ανάπτυξη ιστοσελίδων; Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από το ποια διαδρομή θα πάρετε.

Όποια διαδρομή κι αν επιλέξετε, η επιτυχία σας θα εξαρτηθεί επίσης από τις ώρες που ξοδεύετε μαθαίνοντας την ανάπτυξη ιστού και πόσο αφοσιωμένοι είστε στη δική σας επιτυχία. Τέλος, είναι δυνατόν να γίνετε προγραμματιστής ιστού αρκετά γρήγορα και με σχετικά μικρή εκπαίδευση υπό την προϋπόθεση ότι είστε αφοσιωμένοι στη μάθηση. Μερικές φορές, το καλύτερο κανάλι YouTube για ανάπτυξη ιστού μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε το μαθησιακό σας ταξίδι. Για παράδειγμα, αν ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε την ανάπτυξη web back-end (ανάπτυξη ιστού που επικεντρώνεται στην «κάτω από την κουκούλα» των ιστοσελίδων όπως η διαχείριση βάσεων δεδομένων), θα πρέπει να μάθετε γλώσσες στην πλευρά του διακομιστή, όπως το Ruby on Rails.

Τώρα στον πραγματικό κόσμο θα υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αποφασίζουν να μάθουν σχεδιασμό ιστοσελίδων. Το απόλυτο πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη ιστοσελίδων είναι να αρχίσετε να μαθαίνετε δύο γλώσσες κωδικοποίησης ASAP HTML και CSS.