ποιοι είναι οι τύποι σχεδιασμού ιστοσελίδων;

Το γεγονός του θέματος είναι ότι κάθε επιχείρηση του 21ου αιώνα θα πρέπει να έχει μια ιστοσελίδα. Γίνεται μια δημοφιλής πρακτική ότι το πρώτο βήμα που κάνει ένα άτομο για να μάθει για μια επιχείρηση είναι να ελέγξει τον ιστότοπό του. Για επιχειρήσεις που προσφέρουν νέες ή μοναδικές υπηρεσίες, μια επιχειρηματική ιστοσελίδα παρέχει την ευκαιρία να εξηγήσουν τι κάνουν. Για τις παραδοσιακές επιχειρήσεις, είναι μια ευκαιρία να διευκολύνει τον φόβο των ανθρώπων και να επαληθεύσει ότι η εταιρεία είναι νόμιμη.

Τα ιστολόγια και οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αντικαθιστούν γρήγορα έντυπα μέσα όπως εφημερίδες και περιοδικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να παίρνουν τα νέα τους στο διαδίκτυο (86% των Αμερικανών ενηλίκων, σύμφωνα με την Pew Research), και το γεγονός ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι δωρεάν δεν βλάπτει ούτε. Έχω ένα κουπόνια και προσφορές ιστοσελίδα στην Ινδία, Έχει 3 χρόνια, αλλά δεν ήμουν σε θέση να πάρει την επιθυμητή επισκεψιμότητα, μπορεί ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας να είναι επίσης ένας λόγος σε αυτό. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι τριών ειδών, για να είναι συγκεκριμένος στατικός, δυναμικός ή CMS και eCommerce.

Η επιλογή του είδους του σχεδιασμού της ιστοσελίδας εξαρτάται από το είδος της επιχείρησης και την αναγκαιότητα των επιχειρηματιών. Κάθε μία από αυτές τις τοποθεσίες και να σχεδιαστεί και να αναπτυχθεί σε διάφορες πλατφόρμες. Ο στατικός και δυναμικός σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι δύο κύριοι τύποι σχεδιασμού ιστοσελίδων που διατίθενται σήμερα. Υπάρχουν ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου που έχουν σχεδιαστεί για να πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες.

Οι μικρές επιχειρήσεις δημιουργούν ιστότοπους για να παρουσιάσουν τα ταλέντα τους και να δημιουργήσουν το εμπορικό τους σήμα online. Οι σχεδιαστές και οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν ιστότοπους χαρτοφυλακίου για να αναδείξουν τη δουλειά τους και να προσελκύσουν πελάτες. Τα ιστολόγια επιτρέπουν σε άτομα και επωνυμίες να δημοσιεύουν μοναδικές πληροφορίες απευθείας στο κοινό τους. Και προσωπικές ιστοσελίδες είναι μεγάλη για μάρκετινγκ τον εαυτό σας σε υποψήφιους εργοδότες.

Οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν αγορές και να αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες online. Το Amazon, το Bookshop και άλλοι έμποροι λιανικής πώλησης που πωλούν προϊόντα μέσω ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι εξαιρετικά παραδείγματα ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτοί οι ιστότοποι διευκολύνουν την απόθεση αντικειμένων στο καλάθι σας και την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα, μια υπηρεσία πληρωμών όπως το PayPal ή μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Shopify. Πολλά διαφορετικά είδη ιστότοπων βασίζονται σε εξαιρετική φωτογραφία, αλλά για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου οι φωτογραφίες σας μπορούν να κάνουν ή να σπάσουν τις πωλήσεις σας.

Χρησιμοποιήστε εικόνες υψηλής ποιότητας για να εξασφαλίσετε εμπιστοσύνη στην επωνυμία σας και να προβάλετε τις τρέχουσες προσφορές σας στην αρχική σελίδα όσο πιο ψηλά μπορείτε. Προσωπικές ιστοσελίδες είναι για άτομα που θέλουν να έχουν μια online παρουσία για να εκφράσουν τη γνώμη τους, να βοηθήσουν με τις προοπτικές εργασίας, ή να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό εμπορικό σήμα. Οι περισσότερες προσωπικές ιστοσελίδες είναι αρκετά απλές, με εικόνες και πολύ κείμενο. Δεδομένου ότι οι προσωπικοί ιστότοποι μοιράζονται με φίλους, οικογένεια και συναδέλφους χειροκίνητα, δεν απαιτούν συνήθως εργαλεία παραγωγής μολύβδου ή SEO.

Ωστόσο, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας ιστοσελίδα για να προωθήσετε τον εαυτό σας ως επαγγελματία, σίγουρα δεν βλάπτει να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας για να εμφανιστεί στις μηχανές αναζήτησης. Συνήθως, οι ιστότοποι χαρτοφυλακίου έχουν μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά. Για να προβάλετε τη δουλειά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρουσιάσεις, γκαλερί ή κινούμενα σχέδια χαρτοφυλακίου. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε βίντεο ανάλογα με τον τρόπο που θέλετε να εμφανίσετε την εργασία σας.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι ένα άλλο σημαντικό εργαλείο για να βοηθήσετε τον ιστότοπό σας να καταταχθεί στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης. Δεν έχει την οπτική έκκληση άλλων τύπων σχεδιασμού ιστοσελίδων, αλλά παρέχει έναν τρόπο για την επιχείρηση να επικοινωνεί το μήνυμα ή το βήμα πωλήσεων χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει πολλά χρήματα. Αυτοί οι τύποι ιστοτόπων μπορούν είτε να επικεντρωθούν στο ίδιο το blog που κεντράρει τον ιστότοπο γύρω από το τακτικά ενημερωμένο περιεχόμενο είτε να ενσωματωθούν σε έναν μεγαλύτερο ιστότοπο. Έτσι, όταν ρωτάτε τριγύρω για συνδέσεις, κάνετε τα μαθήματά σας για να μάθετε ποιος τύπος σχεδιαστή θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Δημιουργήστε εντελώς προσαρμοσμένες ιστοσελίδες έτοιμες για παραγωγή ή πρωτότυπα εξαιρετικά υψηλής πιστότητας χωρίς να γράψετε μια γραμμή κώδικα. Δεν είστε σίγουροι για το είδος των παπουτσιών, αλλά γνωρίζετε ότι το έργο τους ποικίλλει από το εσωτερικό φυλλάδιο της εταιρείας σας έως τον επανασχεδιασμό ιστοτόπων σε βιομηχανικό επίπεδο. Ανακαλύψτε όλα τα εργαλεία, τους πόρους και τα πρότυπα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε τύπο ιστότοπου χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα χωρίς κώδικα Webflow. Σε έναν κόσμο όπου τα έργα δεν έχουν προϋπολογισμό, θα υπήρχαν διάφοροι τύποι σχεδιαστών που θα δούλευαν μαζί σε κάθε μεμονωμένο έργο, παραδίδοντας τα πιο στρατηγικά προσανατολισμένα και όμορφα σχέδια που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Αυτός ο τύπος σχεδιασμού ιστότοπου είναι συνήθως κατάλληλος για μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν μια εταιρική ταυτότητα χωρίς να ξοδεύουν πολλά χρήματα για τη διαφήμιση. Ο ουρανός είναι το όριο σε τι είδους ιστοσελίδα μπορείτε να χτίσετε στο διαδίκτυο από ιστοσελίδες γάμου σε ιστοσελίδες ειδήσεων και όλα τα ενδιάμεσα. Με τη νέα σας γνώση τριών κοινών τύπων web designers, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είναι πολύ κοινό να βρείτε έναν σχεδιαστή UX με μερικές μπριζόλες διεπαφής ή αντίστροφα, αλλά προσπαθώντας να βρείτε έναν σχεδιαστή που είναι ειδικός σε όλους τους τομείς ανάγκης είναι σαν να προσπαθείτε να βρείτε έναν μονόκερο. Ενώ παρόμοια με μια προσωπική ιστοσελίδα, αυτό το είδος της ιστοσελίδας είναι όλα σχετικά με την προβολή της επαγγελματικής σας εργασίας με στόχο να κερδίσει τους πελάτες.

Αλλά πίσω στην πραγματικότητα, όπου οι κανόνες του προϋπολογισμού, και ο χρόνος είναι περιορισμένος, πώς ξέρετε ποιος τύπος σχεδιαστή είναι πιο επωφελής για τις ανάγκες σας; Ενώ οι περισσότεροι σχεδιαστές έχουν ενστικτωδώς μια ειδικότητα, παρά τον τίτλο τους, οι περισσότεροι είναι ικανοί και πρόθυμοι να αναλάβουν άλλους ρόλους. Όποιο είδος ιστότοπου κατασκευάζετε, βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού ιστοσελίδων καθώς και τις πιο προηγμένες αρχές σχεδιασμού ιστοσελίδων. Ας εξερευνήσουμε πέντε δημοφιλείς τύπους ιστοτόπων μαζί με βέλτιστες πρακτικές για το σχεδιασμό τους και χρήσιμα πρότυπα για να ξεκινήσετε. Αυτός είναι ο τύπος ιστότοπου που θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να εμφανίσετε και να πωλήσετε τα προϊόντα σας.

Αυτοί είναι τρεις συγκεκριμένοι και συνηθισμένοι τύποι σχεδιαστών που θα τρέξετε, μεταξύ των μυριάδων σχεδιαστών που είναι δημοφιλείς στον τομέα του σχεδιασμού ιστοσελίδων. .