ποιες δεξιότητες χρειάζεται ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων;

Για να επιτευχθεί αυτό, υπάρχουν δεξιότητες που απαιτούνται, και σχεδιαστές ιστοσελίδων θα πρέπει να εργαστούν για να είναι καλά σε αυτά, Οπτικός σχεδιασμός. Οπτική σχεδίαση εστιάζει σε ψηφιακά προϊόντα που καθορίζουν την εμφάνιση και την αίσθηση μιας ιστοσελίδας. Η πρώτη δεξιότητα web designer που πρέπει να αποκτήσετε είναι η κατανόηση των βασικών εργαλείων σχεδιασμού. Αυτά τα εργαλεία είναι οι κύριες πλατφόρμες με τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε μια πολλά υποσχόμενη ιστοσελίδα.

Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά εργαλεία την κατάλληλη στιγμή. Για παράδειγμα, το Photoshop είναι ένα καλό εργαλείο για την επεξεργασία εικόνας, αλλά όταν πρόκειται για γραφιστική σχεδίαση, το Adobe Illustrator θα αποδειχθεί πιο χρήσιμο. Η εξοικείωση με τέτοιες περιπλοκές θα σας εξοικειώσει με ολόκληρο τον σχεδιασμό καμβά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 75% των ανθρώπων διαμορφώνουν γνώμη για μια ιστοσελίδα, βασισμένη εξ ολοκλήρου στην εμφάνιση και την αίσθηση του.

Αυτό σημαίνει ότι για να γίνετε σχεδιαστής ιστοσελίδων, θα πρέπει να μάθετε την τέχνη της βελτίωσης του UX (εμπειρία χρήστη)% 26 UI (διεπαφή χρήστη). Ξεκινήστε σχεδιάζοντας έναν ιστότοπο που είναι οπτικά ελκυστικός. Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως συστήματα πλέγματος, ψυχολογία χρωμάτων, ιεραρχία τύπων και γραμματοσειρές web. Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα ανταποκρίνεται σε όλα τα είδη των συσκευών.

Η εκμάθηση αυτών θα δώσει άμεσα ώθηση στην καριέρα σας στο web design. Εκτός από HTML και CSS, αν μπορείτε να μάθετε μερικές άλλες γλώσσες προγραμματισμού, οι προοπτικές σταδιοδρομίας σας στο web design σίγουρα θα βελτιωθούν. Θα είναι υπέροχο αν μπορείτε να ελέγξετε JavaScript, Python, Swift και C++ αλλά αν πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε οποιοδήποτε από αυτά, πηγαίνετε για JavaScript. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με μια έρευνα Stack-Overflow, περισσότερο από το 65% των σχεδιαστών προτιμούν ήδη να εργάζονται με Java.

Γνωρίζοντας αυτές τις γλώσσες θα σας κάνει αμέσως να ξεχωρίσετε. Μάθετε το σχεδιασμό των προϊόντων σε μόλις 16 εβδομάδες. Οι αρχές του σχεδιασμού είναι ένα σημαντικό κλειδί για τη δημιουργία οπτικά ελκυστικών σχεδίων. Συνήθως περιλαμβάνουν αρμονία, ισορροπία, επανάληψη, έμφαση, ευθυγράμμιση, αντίθεση, αναλογία, κίνηση και αρνητικό χώρο (αν και διαφορετικές πηγές μπορεί να προσθέσουν πρόσθετες αρχές ή να αφήσουν μία ή περισσότερες από αυτές εκτός).

Για να πετύχεις ως Web Designer, χρειάζεσαι πραγματικά έναν αόριστο συνδυασμό τεχνικών - ή σκληρών - δεξιοτήτων, καθώς και μαλακών δεξιοτήτων, καθώς είναι μια δουλειά που απαιτεί κορυφαία επικοινωνία και άριστες συνεργατικές δεξιότητες. Σε έναν κόσμο με αυστηρές προθεσμίες, οι δεξιότητες διαχείρισης χρόνου είναι ζωτικής σημασίας. Ο ταχύς ρυθμός των επαναλήψεων του έργου σημαίνει ότι τα σχέδια πρέπει να είναι ευέλικτα και γρήγορα στα πόδια τους για να ανταποκρίνονται σε αιτήματα για αλλαγές. Οι καλοί Web Designers πρέπει να διαχειρίζονται τα προγράμματά τους και να παρακολουθούν τις ανάγκες των έργων.

Πρέπει επίσης να είναι εξαιρετικά αποδοτικοί στη ροή εργασίας τους. Οι δεξιότητες επικοινωνίας είναι ένα πλεονέκτημα που κάθε επαγγελματίας - σε οποιοδήποτε τομέα - θα πρέπει να προσπαθήσει να αναπτύξει, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Web Designers. Πρέπει να είστε σε θέση να μεταφέρετε αποτελεσματικά τις ιδέες σας σε σαφή γλώσσα, έτσι ώστε εσείς και οι πελάτες σας ή τα ενδιαφερόμενα μέρη σας να μπορείτε να συζητήσετε, να εργαστείτε και να είστε στην ίδια σελίδα. δεξιότητες ψηφιακού μάρκετινγκ είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων.

Είστε ένα ζωτικό μέρος μιας στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ, και αν μπορείτε να πάρετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχετε και να μάθετε να προσαρμόζεστε στην αγορά, θα κάνετε τον εαυτό σας πολύτιμο για έναν πιθανό εργοδότη. Ειδικά, αν ψάχνετε να εργαστείτε ως σύμβουλος σχεδιασμού μερικής απασχόλησης ή προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια πλήρη καριέρα ελεύθερου επαγγελματία στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, μπορείτε να ανθίσετε ανεξάρτητα από τα προσόντα. Η κατανόηση και η γνώση πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε φώτα και σκούρα, αντίθεση και κορεσμός είναι επίσης σημαντικές δεξιότητες χρώματος στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Ο ρόλος τους είναι διαφορετικός από τους προγραμματιστές ιστού, οι οποίοι ειδικεύονται στο να κάνουν τα σχέδια web πραγματικότητα ή να γράφουν κώδικα που υπαγορεύει τον τρόπο με τον οποίο διαφορετικά τμήματα της ιστοσελίδας ταιριάζουν μεταξύ τους.

Με άλλα λόγια, αυτοί οι σχεδιαστές καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις δύο διαδικασίες σχεδιασμού front-end και back-end με έναν αποδοτικό, φουτουριστικό και αποτελεσματικό τρόπο. Ενώ η δημιουργία ξεχωριστών desktop και mobile εκδόσεων ενός ιστότοπου είναι μια επιλογή, τα responsive designs μπορούν πιο εύκολα να αντισταθμίσουν τη μεγάλη ποικιλία μεγεθών οθόνης στην αγορά, από μικρότερα smartphones έως tablets έως οθόνες φορητών υπολογιστών και επιτραπέζιων υπολογιστών. Η έκθεση Q3 Industries DesignRush', η οποία ανέλυσε τον αντίκτυπο της κρίσης της COVID στη ζήτηση για υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων, διαπίστωσε ότι το 91,2% των ερωτηθέντων ανέφεραν αιχμή της ζήτησης για τουλάχιστον έναν τομέα υπηρεσιών σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων. Σχεδιαστές ιστοσελίδων σχεδιάζουν και δημιουργούν ιστοσελίδες με τη βοήθεια κειμένων, εικόνων, γραφικών, ήχων και βίντεο κλιπ.

Μια σημαντική συμβουλή σχεδιασμού ιστοσελίδας που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι κανένας σχεδιασμός ιστοσελίδων δεν μπορεί να αποκομίσει ομαλά αποτελέσματα εκτός αν υποστηρίζεται από τη δύναμη του SEO. Για θέσεις εργασίας που διαφημίζονται σε πτυχιούχους, οι εργοδότες είναι πιθανό να αναζητήσουν πτυχίο στο σχεδιασμό ψηφιακών μέσων ή ένα σχετικό θέμα. Το UX είναι ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για τον προσδιορισμό της επιτυχίας μιας ιστοσελίδας, ειδικά καθώς η φιλοσοφία σχεδιασμού γίνεται όλο και περισσότερο επικεντρωμένη στο χρήστη. Δεδομένου ότι τόσες πολλές ομάδες σχεδιασμού εργάζονται εξ αποστάσεως, οι δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας έχουν γίνει ακόμα πιο σημαντικές.

Αυτό είναι τυπικό σε μικρότερες ομάδες σχεδιασμού ή σε μικρότερα έργα όπου δεν είναι απαραίτητος ένας αποκλειστικός διαχειριστής έργου. Εάν καταλαβαίνετε τι είδους εικόνες μπορεί να χρειαστούν και πώς να δημιουργήσετε εικόνες που αποδίδουν καλύτερα από τους ανταγωνιστές, θα έχετε ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων σχεδιαστών. .