ποια είναι τα 5 βήματα της διαδικασίας σχεδιασμού ιστοσελίδων;

Το ήξερες; Σύμφωνα με τον Oberlo, σχεδόν το 54% όλων των επισκέψεων στο διαδίκτυο είναι κινητό, έτσι ώστε να είναι η ιστοσελίδα σας φιλική προς κινητά είναι ζωτικής σημασίας. Η διαδικασία σχεδιασμού μου επικεντρώνεται στο σχεδιασμό ιστοσελίδων γύρω από το SEO. Οι λέξεις-κλειδιά για τις οποίες θέλετε να κατατάξετε πρέπει να τοποθετηθούν στην ετικέτα τίτλου όσο πιο κοντά στην αρχή, τόσο το καλύτερο. Οι λέξεις-κλειδιά θα πρέπει επίσης να εμφανίζονται στην ετικέτα H1, στη μετα-περιγραφή και στο περιεχόμενο του σώματος.

Αυτό μπορεί να ονομάζεται σχεδιασμός διεπαφής χρήστη (UI), σχεδιασμός ιστοσελίδων, ψηφιακός σχεδιασμός και πολλές άλλες παραλλαγές στη λέξη «σχεδιασμός. Αν και ένα wireframe δεν περιέχει τελικά στοιχεία σχεδιασμού, λειτουργεί ως οδηγός για το πώς θα φαίνεται τελικά ο ιστότοπος. Οι δοκιμές είναι ένα κρίσιμο βήμα στη διαδικασία σχεδιασμού της ιστοσελίδας. Πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την ανάπτυξη.

Εάν ο σχεδιαστής έχει μια σαφή ιδέα για τον τελικό στόχο, τότε θα είναι εύκολο για αυτούς να εκφράσουν τις ιδέες και να επιλέξουν ελκυστικά χρώματα σχεδιασμού ιστοσελίδων που πλήττουν άμεσα το μυαλό του θεατή. Έχοντας μια δημιουργική σύντομη παρουσίαση είναι το πρώτο βήμα που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ελκυστική διαδικασία σχεδιασμού χωρίς κόπο. Αυτή η φάση καθορίζει τους τύπους πληροφοριών που θα πρέπει να παρουσιάζει ο σχεδιασμός στους χρήστες, καθώς και τις λογικές σχέσεις και τις σχέσεις πλοήγησης μεταξύ αυτών των πληροφοριών. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας χτίσουμε ισχυρότερα βασικά στοιχεία σχεδιασμού ιστοσελίδων που θα σας επιτρέψουν να χτίσετε μια ισχυρότερη και εντυπωσιακή διαδικασία σχεδιασμού ιστοσελίδων χωρίς να σπάσετε τις τράπεζες.

Σε αυτό το σημείο, ελπίζουμε να κατανοήσετε την αξία της ύπαρξης μιας αντικειμενικής, καλά δομημένης ροής εργασίας σχεδιασμού για το επόμενο έργο σχεδίασης. Εάν η επιχείρησή σας είναι μια εκκίνηση, τότε είναι συγκριτικά ευκολότερο για τον σχεδιαστή ιστοσελίδων να επιλέξει τα στοιχεία του ιστότοπου, αλλά εάν η επιχείρησή σας είναι καθιερωμένη μάρκα, είναι σημαντικό ο σχεδιασμός του ιστότοπου να συγχρονίζεται με την υπάρχουσα επωνυμία. Αυτά λειτουργούν ως οδηγοί που επιτρέπουν στους σχεδιαστές να γνωρίζουν τι πράγματα πρέπει να πάνε όπου βοηθούν στην οργάνωση του συνολικού περιεχομένου στην ιστοσελίδα. Μάθετε πώς ακολουθώντας μια δομημένη διαδικασία σχεδιασμού ιστοσελίδων μπορεί να σας βοηθήσει να παραδώσετε πιο επιτυχημένες ιστοσελίδες γρηγορότερα και αποδοτικότερα.

Μια δομημένη προσέγγιση στη σχεδίαση ιστοσελίδων αυξάνει την πιθανότητα επιτυχούς έκβασης, όχι μόνο για τη σχεδίαση αλλά και για όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής του έργου σας, από το σχεδιασμό έως την υποστήριξη. Αν είστε σχεδιαστής και δεν έχετε προσωπικό σημειωματάριο, καλύτερα να οδηγήσετε στην πλησιέστερη βιβλιοθήκη σας. Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις βοηθούν στον προσδιορισμό του συνολικού οράματος του ιστότοπού σας. και έχοντας ένα σαφώς καθορισμένο όραμα βοηθά κάθε σχεδιαστή ιστοσελίδων να σκεφτεί ιδέες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εκπλήρωση του οράματός σας.

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων συχνά σκέφτονται τη διαδικασία σχεδιασμού ιστοσελίδων με έμφαση σε τεχνικά θέματα όπως wireframes, κώδικα και διαχείριση περιεχομένου.