μπορεί ο σχεδιασμός ιστοσελίδων να είναι αυτοδίδακτος;

Μπορεί να χρειαστούν μήνες για να μάθετε τα εργαλεία και τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για καλά σχέδια. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε να βελτιώνετε τις δεξιότητές σας την ίδια στιγμή που προσγειώνετε ορισμένους πελάτες και δημιουργείτε το χαρτοφυλάκιό σας. Μπορείτε να μάθετε την ανάπτυξη ιστοσελίδων μόνοι σας. Πολλοί άνθρωποι το έχουν κάνει και είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω ότι δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο σε κανέναν από αυτούς.

Ναι, είναι απολύτως δυνατό να διδάξετε τον εαυτό σας σχεδιασμό ιστοσελίδων. Ρώτησα γύρω από αυτή την εβδομάδα για να δω πώς οι άνθρωποι κατάφεραν να αποκτήσουν τις δεξιότητες και προσπάθησα να θυμηθώ τι λειτούργησε για μένα. Όχι πολύ καιρό πριν, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων ήταν μια ολοκαίνουργια βιομηχανία. Επειδή ήταν τόσο νέο, δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για να πάρετε μια επίσημη εκπαίδευση στις βασικές αρχές της.

Έτσι, ο πιο άμεσος δρόμος για να γίνει επαγγελματίας ήταν να διδάξετε τον εαυτό σας τις απαραίτητες δεξιότητες. Θα χρειαστείτε αυτό για να δημιουργήσετε γραφικά για τον ιστότοπο καθώς και για να παρέχετε πλήρη οπτικά στοιχεία για το πώς θα φαίνεται ο ιστότοπος όταν ολοκληρωθεί για να βοηθήσετε τη διαδικασία σχεδιασμού. Έτσι βρίσκω ότι, ξέρεις, αν σχεδιάζω ένα πρόγραμμα σπουδών, μου αρέσει να το λάβω υπόψη και είτε να είμαι πολύ ξεκάθαρος εκ των προτέρων. Μεγάλη θέση για αρχάριους σαν εμένα ???? Έχω μάθει κάποια βασικά στοιχεία σχεδιασμού ιστοσελίδων παρακολουθώντας βίντεο από το YouTube και τώρα θα πάρω κάποια ιδιαίτερα μαθήματα για να κάνω τα πράγματα πιο γρήγορα.

Ποιος ξέρει, μπορεί να συνειδητοποιήσετε την αξία της εξωτερικής ανάθεσης των σχεδίων σας και να αποφασίσετε ότι δεν χρειάζεται να μάθετε καθόλου σχεδιασμό ιστοσελίδων. Είναι εντάξει αν αποφασίσετε να μάθετε τελικά περισσότερα για το σχεδιασμό ιστοσελίδων, αλλά μην αφήσετε αυτό να επηρεάσει αυτό που πραγματικά θέλετε στα επόμενα χρόνια. Ακόμα μαθαίνω σχεδιασμό ιστοσελίδων και μέχρι στιγμής αυτά είναι ακριβώς τα βήματα ή οι τρόποι που έχω διδάξει στον εαυτό μου αυτό που γνωρίζω σήμερα. Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να ξεκινήσετε μια εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων και ήδη γνωρίζετε τα απαραίτητα, δεν θα χρειαστείτε άλλη εκπαίδευση για να ξεκινήσετε.

Διδάσκω τον εαυτό μου σχεδιασμό και ανάπτυξη ιστού για πάνω από ένα χρόνο τώρα, σκέφτηκα ότι η συμβολή μου μπορεί να έχει σημασία για εσάς. Ενώ τεχνικά, το web design (development) αφορά τα εργαλεία, η ύπαρξη ισχυρών θεμελίων στις αρχές σχεδιασμού είναι πολύ πιο σημαντική από την HTML και το CSS. Δεν είμαι σίγουρος, Colin, σίγουρα υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι σχεδιαστές ιστοσελίδων εκεί έξω που δεν έχουν καμία επίσημη εκπαίδευση. Μια εταιρεία στη Νέα Υόρκη μετά τη λήψη των χρημάτων μου σχεδίασε μια ιστοσελίδα που δεν ήταν λειτουργική και δεν θα το έφτιαχνε.

Δεν έχουν υπόβαθρο στην επιστήμη των υπολογιστών, δεν είναι ειδικοί στην τεχνολογία, ίσως να μην είναι καν σούπερ σχεδιαστικοί ή αναλυτικοί, ή προγραμματικοί στη σκέψη τους. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν σταματήσετε να εργάζεστε στο webdesign ή σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο, τότε θα χάσετε ό, τι μάθατε και θα πρέπει να αρχίσετε να εξετάζετε όλο το υλικό που διαβάζεται. Μιλώντας ως κάποιος χωρίς «υπόβαθρο σχεδιασμού σε όλα (με το οποίο εννοώ εκπαίδευση), νομίζω ότι είναι σίγουρα δυνατό να είναι σε θέση να διδάξει τον εαυτό σας αρχές σχεδιασμού. Με το απίστευτο βάθος των εκπαιδευτικών πόρων εκεί έξω για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδων, μπορείτε πραγματικά να επιλέξετε και να επιλέξετε την εστίασή σας.