κάνουν οι σχεδιαστές ιστοσελίδων καλά χρήματα;

Ο τομέας του σχεδιασμού ιστοσελίδων έχει γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο στη ζήτηση για σχεδιαστές ιστοσελίδων, αλλά και στον αριθμό των ανθρώπων που ενδιαφέρονται να γίνουν σχεδιαστής ιστοσελίδων. Αν είσαι ένας από αυτούς, ξέρουμε ότι είσαι πολύ περίεργος για το πώς μπορεί να μοιάζει ο μισθός σου. Εδώ είναι πόσα μπορείτε να περιμένετε να κάνετε ως σχεδιαστής ιστοσελίδων όταν προγραμματίζετε, επαναλαμβάνεις και κάνεις wireframing με τα καλύτερα από αυτά.

Ο μισθός ενός σχεδιαστή ιστοσελίδων μπορεί να ποικίλει για πολλούς λόγους. Οι μισθοί μπορεί να διαφέρουν λόγω της εμπειρίας, της τοποθεσίας, της εταιρείας, και πολλά άλλα. Οι ρόλοι και οι ευθύνες ενός σχεδιαστή ιστοσελίδων εξαρτώνται από το είδος των εταιρειών ή βιομηχανιών με τις οποίες επιλέγει να συνεργαστεί. Ένας άλλος παράγοντας που καθορίζει το μισθό ενός σχεδιαστή ιστοσελίδων είναι η εξειδίκευσή του.

Για παράδειγμα, ορισμένοι σχεδιαστές ιστοσελίδων ειδικεύονται στις τεχνικές πτυχές του σχεδιασμού ιστοσελίδων, ενώ άλλοι ειδικεύονται στην πτυχή του σχεδιασμού. Οι εργοδότες μερικές φορές χρησιμοποιούν τους όρους web design και web development εναλλακτικά. Ωστόσο, η ανάπτυξη ιστοσελίδων είναι ένα ευρύ πεδίο και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανάπτυξη front-end και back-end. Από την άλλη πλευρά, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων συνήθως ασχολούνται με το front-end, ή τμήματα της ιστοσελίδας με τα οποία οι χρήστες βλέπουν και αλληλεπιδρούν με.

Ο ρόλος του web designer περιλαμβάνει το σχεδιασμό, τη δημιουργία και την κωδικοποίηση των ιστοσελίδων και των ιστοσελίδων. Ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση μιας ιστοσελίδας ή μιας ιστοσελίδας είναι ευθύνη του σχεδιαστή ιστοσελίδων. Εντάξει, οπότε ενδιαφέρεσαι να γίνεις σχεδιαστής ιστοσελίδων τώρα. Ας ρίξουμε μια ματιά στις δεξιότητες που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε την καριέρα σας.

Μπορείτε να μπείτε στο πεδίο του σχεδιασμού ιστοσελίδων κατανοώντας το ρόλο και τη φύση της εργασίας ενός σχεδιαστή ιστοσελίδων σε έναν οργανισμό. Αρχικά, πρέπει να μάθετε μερικές δεξιότητες όπως το γραφικό σχεδιασμό, το σχεδιασμό ιστοσελίδων με επίκεντρο τη μετατροπή, την ανάπτυξη ιστοσελίδων, το ψηφιακό μάρκετινγκ και τη συντήρηση και τη διαχείριση. Εάν η δυνατότητα να κάνετε ένα εισόδημα πλήρους απασχόλησης είναι σημαντική για εσάς, επιλέξτε μια πλευρική κίνηση που σας δίνει μια ρεαλιστική ευκαιρία, όπως το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Πολλές από τις δεξιότητες που απαιτούνται για να είναι ένας σχεδιαστής ή προγραμματιστής επικαλύπτονται, αλλά πολλά από αυτά που κάνετε σε καθημερινή βάση είναι αρκετά διαφορετικά.

Η εργασία ως σχεδιαστής ιστοσελίδων είναι μια επιβράβευση σταδιοδρομίας, αλλά ο απώτερος λόγος για να εργαστείτε σε οποιοδήποτε τομέα είναι να κερδίσετε χρήματα. Για να είναι επιτυχημένοι, οι σχεδιαστές πρέπει να γνωρίζουν πώς να βρίσκουν πελάτες, να τους κρατούν και να αναπτύσσουν την εταιρεία τους. Η δημιουργία ενός blog σχετικά με το σχεδιασμό ιστοσελίδων, η λειτουργία μιας επιχείρησης ή η συγκεκριμένη θέση σας θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε τους πελάτες που χρειάζεστε. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε ένα γραφείο σχεδιασμού ιστοσελίδων πλήρους εξυπηρέτησης χιλιάδες δολάρια όταν μόλις ξεκινάτε.

Οι περισσότεροι σχεδιαστές γνωρίζουν αρκετά για το UI για να τα βγάζουν πέρα, αλλά είναι μια αρκετά περίπλοκη δουλειά που μπορείτε να επιλέξετε να εστιάσετε σε αυτό ως καριέρα. Η Peti Morgan είναι ένα πραγματικό παράδειγμα που είναι δυνατό να κερδίσετε χρήματα με ένα πλευρικό σχεδιασμό ιστοσελίδων (μπορείτε ακόμη και να διαβάσετε τις αναφορές εισοδημάτων της για να δείτε λεπτομέρειες). Νωρίτερα στο άρθρο, ανέφερα ότι υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που σχετίζονται με το σχεδιασμό ιστοσελίδων που θα μπορούσατε να προσφέρετε. Οι σχεδιαστές γραφικών που παραμένουν ενημερωμένοι με τις τελευταίες τεχνολογίες και τάσεις θα έχουν καλύτερες προοπτικές για νέες θέσεις εργασίας.

Οι διαφορετικοί τύποι web designers είναι σχεδιαστές εμπειρίας χρηστών ή σχεδιαστές αλληλεπίδρασης, προγραμματιστές ιστοσελίδων και προγραμματιστές εφαρμογών. Θα νόμιζες ότι κάποιος που θα μπορούσε να χειριστεί κάθε πτυχή του σχεδιασμού ιστοσελίδων θα ήταν ένα σπάνιο και αξιόλογο αγαθό. Με το σχεδιασμό ιστοσελίδων, θα κάνετε ένα ωραίο ποσό χρημάτων από κάθε πελάτη, έτσι δεν θα χρειαστείτε πάρα πολλούς πελάτες για να κάνετε ένα ωραίο εισόδημα από αυτό. Θα σας πει επίσης πόσα ανεξάρτητοι σχεδιαστές ιστοσελίδων κάνουν, πόσα web designers κάνουν ανά ώρα και πώς να γίνετε σχεδιαστής ιστοσελίδων εάν σχεδιάζετε έναν διακόπτη σταδιοδρομίας σε αυτόν τον τομέα.

Παρόλα αυτά, αυτό είναι παίρνοντας ρίσκο, οπότε τουλάχιστον, περιμένετε να χρειαστείτε ένα πτυχίο συνεργάτη στο σχεδιασμό, την τεχνολογία υπολογιστών, ή άλλες σχετικές δεξιότητες.