Είναι η σχεδίαση ιστοσελίδων αγχωτική;

Όταν έρχεται αντιμέτωπος με ένα μεγάλο έργο και απαιτητικά χρονοδιαγράμματα, η ανάπτυξη ιστοσελίδων μπορεί να είναι αγχωτική στις καλύτερες στιγμές. Αργά τα βράδια και μια κακή κύκλο ύπνου είναι συχνά συνδέεται με τη βιομηχανία. Είναι μια σκληρή φήμη για να ταρακουνήσει, αλλά ελπίζουμε ότι με το χρόνο οι προγραμματιστές θα μάθουν να παίρνουν μεγαλύτερο έλεγχο της ισορροπίας εργασίας και ζωής τους. Κατά μέσο όρο, οι προγραμματιστές ιστού έχουν θέσεις εργασίας που είναι λίγο πιο αγχωτικές από τη μέση εργασία.

Η ανάπτυξη ιστοσελίδων μπορεί σίγουρα να είναι μια αγχωτική δουλειά. Παράλληλα με τους γενικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως τα χρονικά όρια, οι απαιτητικοί πελάτες και η πολύπλοκη κωδικοποίηση, οι προγραμματιστές ιστού πρέπει επίσης να ικανοποιήσουν ορισμένα καλλιτεχνικά κριτήρια που σίγουρα θα δημιουργήσουν περισσότερο άγχος για αυτούς, αν και αυτό συνήθως δίνεται στους σχεδιαστές ιστοσελίδων. Κτίριο Όπερα της Πολιτείας 20 Ν Wacker Dr. Ίσως είναι όλα σχετικά τελικά, η πάλη με ένα σφάλμα ιστότοπου είναι πιθανώς λιγότερο συναισθηματικά και διανοητικά αποστράγγιση από τη νευροχειρουργική ή την προσπάθεια να προσγειωθεί ένα διαστημικό λεωφορείο.

Για προγραμματιστές σε ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας, το άγχος είναι ένα δυνητικά θέμα που τελειώνει την καριέρα. Νωρίτερα φέτος, ένα μακροσκελές άρθρο του Kotaku απεικόνιζε τους εργαζόμενους στη δημιουργό παιχνιδιών BioWare να υποβάλλονται σε δική τους κόλαση στο χώρο εργασίας για να διώξουν το «Anthem, ένα τεράστιο παιχνίδι ανοιχτού κόσμου που τελικά κυκλοφόρησε σε αυτό που κάποιες δημοσιεύσεις περιέγραψαν ως «ταραγμένη κατάσταση. Αυτό είναι τυπικό για τη βιομηχανία τεχνολογίας; Όχι. Αλλά κανείς δεν πρέπει να φιλοδοξεί να γίνει web ή προγραμματιστής λογισμικού νομίζοντας ότι θα είναι πάντα ομαλή ιστιοπλοΐα.

Και αν βρεθείτε πραγματικά σε μια εταιρεία όπου είστε εκτεθειμένοι σε πολλές ώρες και παράλογες απαιτήσεις έργων, μην παραιτηθείτε αμέσως, ειδικά αν πιστεύετε στη συνολική αποστολή. Αντ' αυτού, μιλήστε με τον διευθυντή σας για τρόπους να κάνετε το πρόγραμμά σας και το φόρτο εργασίας σας πιο διαχειρίσιμο. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (δεν θα δημοσιευθεί) (απαιτείται) Zachary Piper Solutions, LLC - Ashburn, VA Navitas Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Inc - Ashburn, VA Αναζήτηση εργασίες σε αυτές τις σχετικές κατηγορίες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι προγραμματιστών ιστού, όπως προγραμματιστής ιστοσελίδων, σχεδιαστές ιστοσελίδων, προγραμματιστές back end και προγραμματιστές πλήρους στοίβας.

Είναι επίσης δημοσιευμένος συγγραφέας, blogger και αναγνωρισμένος οραματιστής με λειτουργική εμπειρία στο σχεδιασμό εμπειρίας χρηστών (UX), επιχειρηματική στρατηγική, εισερχόμενο μάρκετινγκ, ανάπτυξη ιστοσελίδων και επιχειρηματική ανάπτυξη. Άλλοι αποφασίζουν να αναλάβουν το ρόλο του σχεδιαστή ζητώντας από τον προγραμματιστή ιστού τους να δοκιμάσει κάθε δυνατό συνδυασμό χρωμάτων (δείτε την προηγούμενη ενότητα «Παρεμβολή και εκτέλεση της εργασίας του προγραμματιστή ιστού σας). Εκτός από το προηγούμενο λάθος, ένα που δυστυχώς συμβαίνει πολύ συχνά είναι όταν ο πελάτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός σχεδιαστή. Διαφημιστική εταιρεία και η κουλτούρα της εταιρείας σχεδιασμού συχνά διαιωνίζουν αυτή την προβληματική συμπεριφορά με happy hours και ανοιχτά μπαρ.

Όταν αυτές οι συνδέσεις λείπουν μετά από μια δωδεκάωρη ημέρα εργασίας σε μια διάταξη, ένας σχεδιαστής ιστού μπορεί να μείνει μόνος και να χρειάζεται συνομιλία. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων κάτω από άγχος να πιάσουν επανειλημμένα ιούς και κρυολογήματα λόγω ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος. Ενώ οι διαφημιστικές εταιρείες και οι εταιρείες σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι γνωστές για τις χαλαρές, δημιουργικές κουλτούρες τους, υπάρχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά σε αυτά τα περιβάλλοντα. Ενώ το τμήμα IT μπορεί να κατανοεί πολύ καλά την τεχνική πλευρά του ιστότοπου, πιθανότατα δεν κατανοεί πλήρως άλλα βασικά στοιχεία, όπως το μάρκετινγκ και ο σχεδιασμός.

Άλλα εργαλεία όπως το Webflow και το Figma σας επιτρέπουν να επιταχύνετε τα πράγματα ανάπτυξης ιστού όπως το responsive design και τα wireframes, έτσι ώστε να παίρνουν το μισό χρόνο που συνήθιζαν να κάνουν μόλις πριν λίγα χρόνια. Αυτό θέτει τους σχεδιαστές σε κίνδυνο για «σύνδρομο απατεώνα, το όνομα για την αίσθηση ότι ένα άτομο μπορεί να έχει ότι είναι μια απάτη και δεν αξίζουν τα επιτεύγματά τους. Όταν η συχνότητα αυτών των αρνητικών γεγονότων προκαλεί κακό άγχος που αρχίζει να αντισταθμίζει τις στιγμές του καλού στρες, τα επίπεδα στρες ενός σχεδιαστή ιστοσελίδων μπορούν να γίνουν τοξικά και να οδηγήσουν σε εξουθένωση. Οι σχεδιαστές είναι συχνά ευφυείς υπερεπιτυχημένοι που είναι επιρρεπείς να εσωτερικεύσουν την απόδοση και την επιτυχία τους.

Όταν αυτοί οι σχεδιαστές εκτελούν αποτελεσματικά τις εργασίες τους, τα χρώματα, τα γραφικά, οι φωτογραφίες, τα ειδικά χαρακτηριστικά (ή «animation, σε όσους γνωρίζουν), και η πλοήγηση όλα φαίνονται να συνεργάζονται άψογα. Το άγχος μιας προθεσμίας, το άγχος ενός νέου πελάτη και η χαρά της ολοκλήρωσης ενός έργου κρατούν τους σχεδιαστές να κάνουν αυτό που κάνουν. Αν υπάρχει τόσο λίγος χώρος για βασική αυτο-φροντίδα στην κουλτούρα των σχεδιαστών, σίγουρα δεν υπάρχει χρόνος για ραντεβού θεραπείας όπου ένας σχεδιαστής μπορεί να μάθει χρήσιμα εργαλεία αντιμετώπισης. .