Είναι η πορεία σχεδιασμού ιστοσελίδων εύκολη;

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκος και αποθαρρυντικός, αλλά με την ανάπτυξη του Διαδικτύου και της τεχνολογίας, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων μπορεί να είναι πιο εύκολος από ποτέ στις μέρες μας. Υπάρχουν πολλοί πόροι στο Διαδίκτυο και όλοι μπορούν να μάθουν να είναι ένας εξαιρετικός σχεδιαστής ιστοσελίδων από μόνος του. Η εκμάθηση σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι μια συνεχής διαδικασία, αλλά μπορεί να μαθευτεί σε μήνες. Συνήθως, θα σας πάρει 5 μήνες για να μάθετε HTML, CSS και τα βασικά της JavaScript.

Επίσης, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο σε εργαλεία σχεδίασης, όπως το Photoshop, το Sketch και το Mockplus. Είναι ο σχεδιασμός ιστοσελίδων δύσκολος ή εύκολος; Εάν είστε διστακτικοί να μπείτε στο web design επειδή δεν είστε σίγουροι αν είναι δύσκολο, μην ανησυχείτε. Αν έχετε το ενδιαφέρον, την κίνηση, το πάθος και τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά, το web design δεν είναι δύσκολο. Μπορεί να είναι εκφοβιστικό να ξεκινήσετε μια νέα πορεία σταδιοδρομίας, ειδικά σε έναν τομέα όπως το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Χρειάζονται πολλές γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες για να γίνεις σχεδιαστής ιστοσελίδων. Θέλετε να αισθάνεστε σίγουροι ότι θα πετύχετε στη νέα σας καριέρα προτού επενδύσετε το χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζεστε για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Πρώτη στη λίστα μας με τα καλύτερα μαθήματα σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι το The Webflow Masterclass από τον Ran Segall, έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων με περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας. Το μάθημα είναι διαθέσιμο στο Flux Academy και, στο πλαίσιο του μαθήματος, ο Ran προσπαθεί να κάνει το web design εύκολο μέσα από 12 ώρες διαλέξεων.

Το Design 101 είναι ένα online μάθημα διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων ιδανικό για αρχάριους. Αυτό το σύντομο μάθημα θα σας οδηγήσει σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού προϊόντων και ιστοσελίδων από την ιδέα μέχρι την παράδοση. Θα εργαστείτε όπως θα κάνατε σε μια εταιρεία ή ένα στούντιο. Αν θέλετε να μάθετε σχεδιασμό και ανάπτυξη ιστοσελίδων με το Webflow από έναν ειδικό στον κλάδο, το Webflow Masterclass είναι μια ιδανική επιλογή.

Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια ενότητα και έναν ειδικό δάσκαλο, αξίζει τα χρήματα. Το Design 101 είναι ιδανικό για όσους έχουν ήδη βασικές γνώσεις και κατανόηση του σχεδιασμού και της ιδέας ιστοσελίδων, αλλά απαιτεί μεγαλύτερη δέσμευση χρόνου. Θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας στο επάγγελμα. Για παράδειγμα, ένας προγραμματιστής υποστήριξης θα απαιτήσει ένα πτυχίο επιστήμης υπολογιστών, αλλά δεν είναι απαραίτητο για έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων.

Αλλά ξέρετε ένα πράγμα ή δύο σχετικά με το τι τραβάει την προσοχή των ανθρώπων και γιατί οι εταιρείες αναζητούν σχεδιαστές ιστοσελίδων στην πρώτη θέση. Στο τέλος του μαθήματος, θα έχετε μια πλήρη κατανόηση των αρχών σχεδιασμού που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια εμπειρία χρήστη. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι εν μέρει καλλιτεχνία και εν μέρει επιστήμη, αξιοποιώντας τόσο τη δημιουργική όσο και την αναλυτική πλευρά του μυαλού ενός ατόμου. Από τις βασικές αρχές μέχρι τα προηγμένα θέματα μάθετε πώς να δημιουργείτε τοποθεσίες στο Webflow και να γίνετε ο σχεδιαστής που πάντα θέλατε να είστε.

Θα μάθετε τα βασικά του σχεδιασμού ιστοσελίδων που οδηγούν ενέργειες και μετατροπές, χωρίς να καταφεύγετε σε σκιερά κόλπα ή σκοτεινά μοτίβα. Προσφέρει σε κάποιον όχι μόνο ένα ομαλό ταξίδι αλλά τον συνδέει με την οντότητα ή το εμπορικό σήμα πίσω από το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Αλλά ο σχεδιασμός είναι αρκετά συνδεδεμένος με το SEO επειδή το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας διαβάζεται από τις μηχανές αναζήτησης και παίζει ρόλο στην κατάταξη. Ξεκινώντας με έναν οικοδόμο ιστοτόπων μπορεί γρήγορα να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις βέλτιστες πρακτικές κατασκευής και σχεδίασης ιστότοπων.

Όσοι μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού σχεδιασμού θα έχουν ευκολότερο χρόνο στην εκμάθηση της ανάπτυξης ιστοσελίδων. Σχεδιασμός Ιστοσελίδων για όλους είναι ένα μάθημα Coursera από την Colleen van Lent και Charles Russel Αποζημίωση του Πανεπιστημίου του Michigan. Είναι αλήθεια ότι ο σχεδιασμός ιστοσελίδων μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκος και αποθαρρυντικός, αλλά με τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τη διείσδυση στο διαδίκτυο, έχει αυξηθεί σε επικές διαστάσεις. Η εργασία ως σχεδιαστής ιστοσελίδων σας εκθέτει σε συναρπαστική τεχνολογία που σας βοηθά να δημιουργήσετε έναν υπερσύγχρονο ιστότοπο.