Είναι δύσκολο να μάθεις σχεδιασμό ιστοσελίδων;

Ενώ η εκμάθηση των θεμελιακών δεξιοτήτων για να γίνει προγραμματιστής ιστού είναι σχετικά απλή, το να γίνει ένας καλός προγραμματιστής ιστού μπορεί να είναι πιο δύσκολο, απαιτώντας συνεχή μάθηση και προσπάθεια για χρόνια. Είναι η σχεδίαση ιστοσελίδων δύσκολη ή εύκολη; Εάν είστε διστακτικοί να μπείτε στο web design επειδή δεν είστε σίγουροι αν είναι δύσκολο, μην ανησυχείτε. Αν έχετε το ενδιαφέρον, την κίνηση, το πάθος και τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά, το web design δεν είναι δύσκολο. Όπως πολλοί ρόλοι στην τεχνολογία, το να γίνεις σχεδιαστής ιστοσελίδων απαιτεί τόσο τη δημιουργική όσο και την αναλυτική πλευρά του μυαλού σου.

Η σχεδίαση ιστοσελίδων είναι μια ευέλικτη καριέρα με πολλές ευκαιρίες για να εξειδικευθείτε ή να διορθώσετε την πορεία σας μόλις ανακαλύψετε ακριβώς αυτό που αγαπάτε. Το Web dev είναι ένας περίπλοκος, πολύγλωσσος, συνεχώς μεταβαλλόμενος κλάδος που περιλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο όγκο εννοιολογικών και πρακτικών γνώσεων. Δεν είναι τόσο εύκολο να το μάθεις. Τα βασικά μπορούν να διδαχθούν σε ένα εντατικό μαθησιακό περιβάλλον (όπως ένα bootcamp κώδικα) σε λίγους μήνες, αλλά αυτό είναι μόνο ξύσιμο της επιφάνειας.

Χρειάζονται χρόνια για να μάθεις σε βάθος. Κάθε άλλο ιστολόγιο σχεδιασμού ιστοσελίδων θα σας πει να κάνετε πράγματα όπως να μάθετε την κωδικοποίηση, τον προγραμματισμό, την ανάπτυξη ιστοσελίδων και τη διαχείριση διακομιστών. Ότι πρέπει να ακολουθήσετε ένα μάθημα σχεδιασμού ιστοσελίδων για να μάθετε σωστά το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Αν θέλετε να μάθετε το σχεδιασμό ιστοσελίδων, πρέπει να είστε ενήμεροι για τις συνδέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων και των ατόμων που τις επισκέπτονται.

Είτε ενδιαφέρεστε να μάθετε το σχεδιασμό ιστοσελίδων για να πάτε ανεξάρτητοι είτε να εργαστείτε για μια εταιρεία, θα πρέπει να παραμείνετε στην κορυφή του χρονοδιαγράμματος και των έργων σας για να είστε επιτυχημένος σχεδιαστής ιστοσελίδων. Όσοι μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού σχεδιασμού θα έχουν ευκολότερο χρόνο στην εκμάθηση της ανάπτυξης ιστοσελίδων. Αυτό θα σας δώσει πρακτική εμπειρία σχεδιασμού στην εκμάθηση πώς να χρησιμοποιείτε πράγματα όπως ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), καθώς και να παρέχει μια βιτρίνα για τις δεξιότητες γραφής σας. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει τίποτα μυστηριώδες ή μυαλό-blowing σχετικά με τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων, αλλά τότε υπάρχει το ζήτημα του πού και πώς να τα μάθετε.

Από τις βασικές αρχές μέχρι τα προηγμένα θέματα μάθετε πώς να δημιουργείτε τοποθεσίες στο Webflow και να γίνετε ο σχεδιαστής που πάντα θέλατε να είστε. Ο Weebly μου έδωσε τα εργαλεία που χρειαζόμουν για να μάθω τα βασικά του σχεδιασμού ιστοσελίδων χωρίς να ανησυχώ για όλα τα τεχνικά πράγματα. Αν θέλετε να μάθετε πώς να σχεδιάζετε ιστοσελίδες και να δημιουργείτε ιστοσελίδες που δεν είναι μια καταπόνηση των ματιών, θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στη θεωρία χρωμάτων. Η εκμάθηση οπτικού σχεδιασμού σημαίνει δημιουργία πινάκων διάθεσης και ιεραρχίας κειμένου και πειραματισμό με γραμματοσειρές ιστού και παλέτες χρωμάτων.

Μαθαίνοντας τις βασικές αρχές πίσω από την οπτική σχεδίαση, τα βασικά του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη και UX, και γνωρίζοντας πώς η λειτουργία εμπρός και πίσω άκρου θα σας κάνει έναν πιο ολοκληρωμένο σχεδιαστή. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να πάρει οπουδήποτε κοντά σε 10.000 ώρες ή εκατοντάδες δολάρια σε μαθήματα σχεδιασμού ιστοσελίδων για να μάθει το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Αν ψάχνετε απλώς να μάθετε τα βασικά στοιχεία αρκετά για να δημιουργήσετε έναν υπέροχο ιστότοπο, θα μπορούσατε πιθανώς να εστιάσετε στην εκμάθηση των μπροστινών πραγμάτων και να είστε εντάξει με αυτό, αλλά αν ψάχνετε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή ιστού που είναι ημι-πολύπλοκη και θα θέλατε να επιταχύνετε τη διαδικασία εκμάθησης σας, θα μπορούσατε ίσως να πάρετε μερικά από τα μαθήματα που σας κάνουν να μάθετε πώς να χτίζετε κλώνους νεοσύστατων επιχειρήσεων για να πάρετε μια αίσθηση των πραγμάτων. Θέλουν επίσης να μάθουν αν είναι δύσκολο να κυριαρχήσουν οι έννοιες σχεδιασμού ιστοσελίδων και αν η δουλειά είναι εφικτή και ανταμείβοντας.

Λαμβάνοντας υπόψη την κοινή σκέψη ότι η ανάπτυξη ιστού είναι πάρα πολύ δύσκολη, μπορεί να είναι ανησυχητικό για όσους ενδιαφέρονται και σκέφτονται να πάρουν ένα «βαθμό webdev.