είναι δύσκολο να μάθει κανείς το σχεδιασμό ιστοσελίδων;

Μπορεί να είναι εκφοβιστικό να ξεκινήσετε μια νέα πορεία σταδιοδρομίας, ειδικά σε έναν τομέα όπως το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Χρειάζονται πολλές γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες για να γίνεις σχεδιαστής ιστοσελίδων. Θέλετε να αισθάνεστε σίγουροι ότι θα πετύχετε στη νέα σας καριέρα προτού επενδύσετε το χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζεστε για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Όπως πολλοί ρόλοι στην τεχνολογία, το να γίνεις σχεδιαστής ιστοσελίδων απαιτεί τόσο τη δημιουργική όσο και την αναλυτική πλευρά του μυαλού σου.

Η σχεδίαση ιστοσελίδων είναι μια ευέλικτη καριέρα με πολλές ευκαιρίες για να εξειδικευθείτε ή να διορθώσετε την πορεία σας μόλις ανακαλύψετε ακριβώς αυτό που αγαπάτε. Και, εάν σχεδιάζετε απευθείας για τους πελάτες, θα πρέπει να έχετε ένα σχέδιο για να βεβαιωθείτε ότι οι ταμειακές ροές και το ανεκτέλεστο έργο σας είναι και υγιή και εφικτοί βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν, ωστόσο, πλατφόρμες σχεδιασμού ιστοσελίδων τύπου Diy όπως το Wix και το WordPress, όπου δεν χρειάζεται να κωδικοποιήσετε επειδή όλα είναι έτοιμα για το χρήστη. Ξεκινώντας με έναν οικοδόμο ιστοτόπων μπορεί γρήγορα να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις βέλτιστες πρακτικές κατασκευής και σχεδίασης ιστότοπων.

Αλλά ο σχεδιασμός είναι αρκετά συνδεδεμένος με το SEO επειδή το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας διαβάζεται από τις μηχανές αναζήτησης και παίζει ρόλο στην κατάταξη. Εκτός από τον επηρεασμό της δομής διάταξης, οι ετικέτες κεφαλίδων είναι σημαντικές για τον τρόπο με τον οποίο τα προγράμματα ανίχνευσης ιστού κατατάσσουν μια σχεδίαση και επηρεάζουν τον τρόπο εμφάνισης τους στις οργανικές ταξινομήσεις αναζήτησης. Μελετώντας έννοιες όπως η επαναιοποίηση, η εμφάνιση και η αμετάβλητη θα σας επιτρέψουν να ενσωματώσετε αυτές τις αρχές στη διαδικασία σχεδιασμού σας. Το σύνολο δεξιοτήτων του SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης), του ψηφιακού μάρκετινγκ και των κοινωνικών μέσων μπορεί να φαίνεται ότι προορίζεται περισσότερο για έναν έμπορο ή έναν πωλητή από τους σχεδιαστές ιστοσελίδων.

Διαφορετικοί συνδυασμοί χρωμάτων σε μια δεδομένη σελίδα μπορούν να προσφέρουν ποικίλες εμπειρίες και οπτικές αντιθέσεις για τον επισκέπτη, καθιστώντας την ένα κρίσιμο στοιχείο για το σχεδιασμό της ιστοσελίδας. Αν θέλετε να μάθετε πώς να σχεδιάζετε ιστοσελίδες και να δημιουργείτε ιστοσελίδες που δεν είναι μια καταπόνηση των ματιών, θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στη θεωρία χρωμάτων. Αν και δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στην HTML, εξακολουθεί να βοηθά να έχετε κάποια εξοικείωση με το πώς λειτουργεί, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα σχεδίασης που βασίζεται σε γραφικά όπως το Webflow. Υπάρχουν πολλοί πόροι στο Διαδίκτυο και όλοι μπορούν να μάθουν να είναι ένας εξαιρετικός σχεδιαστής ιστοσελίδων από μόνος του.

Προσφέρει σε κάποιον όχι μόνο ένα ομαλό ταξίδι αλλά τον συνδέει με την οντότητα ή το εμπορικό σήμα πίσω από το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Το περιεχόμενο του ιστολογίου είναι οργανωμένο ανά κατηγορία, καλύπτοντας θέματα όπως η εμπειρία του χρήστη, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων, το React, η JavaScript, το CSS και η προσβασιμότητα. Η γνώση των μοτίβων σχεδίασης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ιστοσελίδες που έχουν ομαλή ροή στο περιεχόμενο και τα γραφικά. Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορούν να βρουν κατηγορίες περιεχομένου για εργασίες χαρτοφυλακίου, σχεδιασμό κινητών συσκευών, επιχειρηματική ανάπτυξη, ηλεκτρονικό εμπόριο, ακόμα και φορητές συσκευές σε αυτόν τον ιστότοπο.