απαιτεί κωδικοποίηση ο σχεδιασμός ιστοσελίδων;

Οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων χρειάζονται τουλάχιστον κάποια γνώση βασικών γλωσσών προγραμματισμού, όπως HTML, CSS, PHP, jQuery, JavaScript και Flash. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάζονται περισσότερες γνώσεις κωδικοποίησης, ενώ οι σχεδιαστές ιστοσελίδων που απασχολούνται με έναν οργανισμό πιθανότατα θα εργαστούν σε μια ομάδα που περιλαμβάνει προγραμματιστές και γραφίστες. Ναι, ο σχεδιαστής ιστοσελίδων πρέπει να ασχοληθεί με λογισμικό όπως το Adobe Photoshop, το Illustrator και το InDesign για να δημιουργήσει ένα σχέδιο για το web. Στη συνέχεια, αυτό το σχέδιο ασχολείται με την κωδικοποίηση για να γίνει online.

Και γι 'αυτό, είναι πολύ σημαντικό για τον σχεδιαστή ιστοσελίδων να κατανοήσει τα συστατικά του σχεδιασμού εκεί να αντιπροσωπεύει ως κωδικοποίηση. Για αυτό, θα πρέπει να έχουν τη γνώση της κωδικοποίησης, όχι πλήρως κατανοώντας αλλά με τα βασικά. Μπορούμε πραγματικά να κάνουμε σχεδιασμό ιστοσελίδων χωρίς κωδικοποίηση; Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν το διαδίκτυο εξελισσόταν ακόμα, οργανισμοί όπως το Fantasy και το Firstborn έκαναν μεγάλη εντύπωση στην κοινότητα σχεδιασμού ιστοσελίδων όταν εκμεταλλεύτηκαν το JavaScript με ασυνήθιστους, καινοτόμους και δημιουργικούς τρόπους. Αλλά οι σχεδιαστές που κωδικοποιούν ή τουλάχιστον επιδεικνύουν βαθιά γνώση διαφόρων τεχνολογιών, θα αποτελέσουν μεγάλο πλεονέκτημα για οποιαδήποτε διεπιστημονική ομάδα και σίγουρα θα αποπληρώσουν μακροπρόθεσμα.

Εάν εργάζεστε σε ένα μεγάλο έργο ιστότοπου, ίσως έναν πλήρη επανασχεδιασμό για μια μεγάλη εταιρεία τότε μπορεί να έχει νόημα να προσλάβετε έναν προγραμματιστή. Έχει περάσει τα τελευταία επτά χρόνια δουλεύοντας σε startups τεχνολογίας, βυθισμένη στον κόσμο της UX και της design σκέψης. Οι σχεδιαστές UX που μπορούν να επιδείξουν γνώσεις κωδικοποίησης προσκηνίου και έννοιες JavaScript θα κέρδιζαν το σεβασμό των προγραμματιστών. Η δυνατότητα αναφοράς JavaScript και Ajax και ο τρόπος χρήσης τους θα ενισχύσει την ικανότητα ενός σχεδιαστή να αρθρώσει μια ιδιαίτερα εξελιγμένη ιδέα σχεδιασμού στους προγραμματιστές, π.

χ. η διερεύνηση και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα σχέδια UI παραδίδονται χρησιμοποιώντας διάφορες ψηφιακές τεχνολογίες, μπορεί να οδηγήσει τους σχεδιαστές στο επόμενο επίπεδο και να ενισχύσει την ικανότητά τους να παραδώσει μεγάλη σχέδια. Με βάση τις απαιτήσεις ή τον τύπο της επιχείρησής σας, μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά προτύπων για να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας. Μπορείτε επίσης να πάρετε άτομα που ειδικεύονται σε UX και σε άλλους τομείς που είναι πιο οριζόντιες από το σχεδιασμό ιστοσελίδων, στο ότι εφαρμόζονται σε μια σειρά από διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης.

Το Graphic Design Stack Exchange είναι ένας ιστότοπος ερωτήσεων και απαντήσεων για επαγγελματίες γραφιστικής, φοιτητές και λάτρεις. Ωστόσο, η κατανόηση των βασικών στοιχείων των CSS και HTML θα σας φανεί χρήσιμη όταν σχεδιάζετε τον ιστότοπό σας. Εάν εργάζεστε με έναν νέο προγραμματιστή κάθε φορά που σχεδιάζετε έναν ιστότοπο για έναν νέο πελάτη, πιθανότατα θα αφιερώσετε πολύ χρόνο στην επικοινωνία σχετικά με τις διαδικασίες για να φτάσετε ο ένας στον άλλο μέχρι την ταχύτητα. Προσθέτοντας την ανάπτυξη στις υπηρεσίες σχεδιασμού σας, μπορείτε να χρεώνετε περισσότερα επειδή προσφέρετε μεγαλύτερη αξία στους πελάτες σας όντας μια λύση all in one για το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Ακόμα, υπάρχουν κάποιοι σχεδιαστές και προγραμματιστές που αντιπαθούν ο ένας τον άλλο και ανακατεύονται στις δουλειές του άλλου. Εκτός από τη συγγραφή του ιστολογίου CareerFoundry, η Emily έχει συνεισφέρει τακτικά σε πολλές κορυφαίες εκδόσεις σχεδιασμού, όπως το ιστολόγιο InVision, UX Planet και το Adobe XD Ideas.